موضوع: "نشست علمی"

خبر برگزاری نشست پرسش وپاسخ با عنوان "حجاب طلبه "

بسمه تعالی

خبر برگزاری نشست پرسش وپاسخ با عنوان “حجاب طلبه “در مدرسه ی علمیه ی الزهراء(سلام الله علیها) همدان، مورخ 96/8/17 

معاون پژوهش مدرسه علمیه الزهراء(سلام الله علیها) از برگزاری نشست پرسش و پاسخ با عنوان “حجاب  طلبه “با حضور اساتید محترم: سرکارخانم افشین زاد ،سرکارخانم صادقی،سرکارخانم مجذوبی و سرکارخانم عزیزی خبر داد.

غیاثی گفت :طلاب صاحبان خاتم جانشینی ائمه معصومین (علیهم السلام)هستند که با علم و عمل، سعی در نشر آموزه های ایشان داردند.

ایشان در ادامه افزود :پوشش زنان یکی از عرصه های مبارزه ی خواهران طلبه است که  یکی از راههای نهادینه نمودن این مهم ،تعمق اندیشه در آن با پرداختن به پرسش و پاسخ های علمی است به این منظورنشست علمی به صورت پرسش و پاسخ ،برای طلاب محترم برگزار گردید.

غیاثی بیان کرد: در نشست ،پس از خواندن سؤالات ،هریک از اساتید پاسخ های مربوطه را با مبانی علمی مطرح نمودند.

«محدوده ی پوشش طلبه ، عدم تناقض امر به پوشش با آیه ی «لا اکراه…»، نا درستی عدم رعایت شئون طلبگی برای جذب افراد بیشتر،لزوم توجه به حجاب باطنی برای اصلاح حجاب ظاهری و…»برخی موضوعات مطرح شده در نشست هستند.

غیاثی در پایان گفت : طلاب از برگزار ی این نشست استقبال نموده و از اساتید محترم تقدیر و تشکر نمودند.

گزارش نشست علمی «جنگ روانی و راه های مقابله با آن در ایران» مورخ96/7/12

 معاون پژوهش ، جهت تشویق و ترغیب طلاب به انجام تحقیقات علمی و دقیق و همچنین استفاده از نتیجه تلاش این بزرگواران ، در نظر دارد که برای طلاب نشست های علمی با عنوان تحقیق پایانی انجام شده ؛ برگزار نماید.

خانم مهرپرورده از طلاب موفق است که تحقیق پایانی خویش را با کسب امتیاز برتر به اتمام رسانده است و اولین نشست علمی پژوهشی توسط ایشان ارائه گردید.

خانم مهرپرورده سخنان خویش را با بیان اهمیت موضوع آغاز نمود .سپس به بیان اهداف سیاسی و فرهنگی جنگ روانی و راههای مقابله با آن پرداخت. 

خلاصه مباحث مطرح شده:

امروزه یکی از مسائلی که جهان اسلام ، بویژه  جمهوری اسلامی ایران با آن روبروست جنگ روانی است، جنگ روانی علیه ایران در زمان های گذشته به صورت پنهانی وجود داشته اما از زمان انقلاب اسلامی تهاجمات آن به صورت جدی تر و وسیع تر نمایان شده است . جنگ جنگ روانی دارای اهداف سیاسی، اجتماعی ، فرهنگی و … می باشد و عوامل موثر در آن به عوامل درونی و عوامل بیرونی تقسیم می گردد و انواع جنگ روانی عبارتند از : جنگ روانی تاکتیکی و جنگ روانی استراتژیک و جنگ روانی دفاعی مرکب، ابزارهای جنگ روانی هم سمعی است و هم بصری و راه های مقابله با آن هم فردی است و هم اجتماعی می باشد .

هدفهایی که دشمن از جنگ روانی دنبال می کند با توجه به مساله زمان دارای ماهیت های متفاوتی است که در هر زمان به یک شکل خاصی بروز می کند . امروزه دشمن در جنگ روانی از شیوه های جدیدی مثل ترور شخصیت و شایعه پراکنی ، اثر گذاشتن در انتخابات و … استفاده می کند . دشمن سعی می کند که در این جنگ عقیده و رفتار مردم کشور سلطه را به نفع خود تغییر دهد تا از این طریق بتواند به اصل نظام ضربه بزند و نسل جوان را بدون اعتقاد به انقلاب بار بیاورد به گونه ای که نسبت به اصل ولایت فقیه حالت تهاجمی داشته باشند . دشمن سعی دارد جوان ایرانی را دچار یاس و ناامیدی کند و برای همین بیشتر از محرومیت ها ، خرابی ها و … سخن می گوید تا جوان ایرانی نسبت به آینده و سرنوشت خود و کشورش دچار رعب و وحشت شود. با توجه به اینکه در ایران مقوله فرهنگ ،مقوله بسیار گسترده و مهمی است . دشمنان برای ضربه زدن به نظام اسلامی از این طریق نفوذ کردند و اهدافی را که از طریق نفوذ در فرهنگ اسلامی دنبال می کنند عبارتند از : اسلام زدایی، تقدس زدایی، حمله به ارزشها و … می باشد .

دشمن برای براندازی نظام ایران همیشه از یک نوع جنگ روانی استفاده نمی کند بلکه متناسب با هدفی که دنبال می کند گاهی از نوع تاکتیکی ، گاهی از نوع استراتژیک و گاهی از نوع دفاعی مرکب استفاده می کند .و همچنین شیوه های دشمنان در جنگ روانی شیوه های متفاوتی است از جمله آن : آموزشی ، امنیتی ، اجتماعی و … می باشد

 باید در برابر این همه تکنیک ها، روش ها و ابزارهایی که دشمن به کار می گیرد هوشیار بوده و با استدلال و روشنگری ، حقیقت را برای مردم آشکارنمود. و از آنجایی که رسانه در این راستا (استدلال و روشنگری) می تواند به خوبی ایفای نقش کند . ابتدا باید سواد رسانه ای را افزایش داد و با به کارگیری زبان روز به جای زبان زور انسانهای امروزی را متحول کرد و با تمسک به آموزه های دین مبین اسلام تک تک افراد را در مقابل جنگ روانی مستحکم کرد. و از طرف دیگر دولتمردان ، نیز باید گفتار و عملشان یکی باشد و این مهمترین عامل برای جلوگیری از جنگ روانی است .

البته با اکتفا کردن به راههای فردی به تنهایی نمی توان جلوی جنگ روانی دشمن ایستاد بلکه علاوه بر راههای فردی راه های اجتماعی نیز برای مقابله با تهاجم جنگ روانی وجود دارد ، اگر دولتمردان و مردم با یکدیگر تعامل داشته باشند و از سوی دیگر ابزارهای اطلاع رسانی مانند وسایل ارتباط جمعی تقویت شود و از همه مهمتر هویت ملی تقویت شود و مردم به اختلافات قومی و مذهبی دامن نزنند به راحتی می توان جلوی این جنگ روانی مقاومت کرد و دشمن را از رسیدن به اهدافش ناامید کرد .

 

نشست علمی :«جریان شناسی تاریخ صدر اسلام»

 نشست علمی :«جریان شناسی تاریخ صدر اسلام» ، با حضور استاد بزرگوار حجت الاسلام و المسلمین سید رضا میرمعینیدر تاریخ 96/2/7 برای طلاب و مبلغین مدرسه علمیه الزهراء(سلام الله علیها) برگزار شد. 

استاد میرمعینی سخنان خویش را با طرح چند سوال معروف درباره تاریخ اسلام، آغاز نمود؛ سوالاتی که شنوندگان گمان می کردند پاسخ آنها را به صورت کامل و درست می دانند در حالی که اینگونه نبود. سپس به توضیح پاسخهای صحیح پرداختند .

حجت الاسلام و المسلمین میر معینی بیان کرد : مشکل کتابهای تاریخی صدر اسلام این است که طبق روش اهل سنت و با همان دیدگاه ها نوشته شده اند .

بنابراین شناخت کامل و صحیح جریان های تاریخ صدر اسلام  با بررسی و تحقیق در آیات شریفه و آموزه های ائمه معصومین – علیهم السلام- به دست می آید.

لازم است که به عنوان مثال تاریخ جنگ احزاب با تفسیر سوره احزاب مورد بررسی قرار گیرد تا شیوه های گروه هایی که در آن زمان بودند و نحوه ی برخورد پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) با آنان ، روشن گردد .

ایشان در ادامه دو گروه نفاق در آن تاریخ را تشریح نمود و سپس برخی از سیاستهای گروه های مخالف با جریان تحکیم ولایت در زمان حضرت رسول (صلی الله علیه واله) را مطرح نمود و با آیات مربوطه تطبیق داد و سپس برخی سیاستهای مخالفان ولایت وهمچنین شیوها ی با مقابله ی حضرت زهرا (سلام الله علیها) و حضرت علی (علیه السلام) را بیان کرد . 

فیلم این نشست، در واحد پژوهش موجوداست متقاضیان می توانند به این واحد مراجعه نمایند .